3. elo, 2017

Askarrellaan käpylehmiä!

Minäkin haluan kantaa korteni kekoon näissä Suomi 100 juhlissa, mutta lähestyn sitä tulevaisuuteen katsoen. Lapset ovat meidän tulevaisuutemme. Lapset leikkivät 100 vuotta sitten, leikkivät tänään ja leikkivät myös 100 vuoden päästä. Miten ja millä ennen leikittiin? Ainakin materiaalia kerättiin luonnosta ja klassiset käpylehmät syntyvät vielä tänäkin päivänä silloin tällöin pihaleikeissä! Oletko sinä tehnyt käpylehmiä tai leikkinyt niillä?

Suomi, suomen luonto ja lapset ovat minulle sydäntä lähellä. Suomen luonto on yritykseni tuotteissa vahvasti läsnä kuvavirtana ja tämä projektikin lähti liikkeelle uuden kuosin suunnittelun myötä. Työtaustani on varhaiskasvatuksen parissa, yrittäjyys vielä tuore asia. Haluan olla mukana juhlistamassa 100 vuotiasta Suomea. Syksyn mittaan (Elo-marraskuun ajan) työstän projektia 100 käpylehmää. Suuntaan ajatukseni lapsiin. Lapsiin tänään ja lapsiin "ennenvanhaan". Leikki on ollut aina osa lapsia ja lapsuutta.

Miten ennen leikittiin? Haluaisin aktivoida vanhuksia askartelemaan yhteistyössä lasten kanssa käpylehmiä palautellen samalla mieliin muistoja menneiltä ajoilta ja kokien yhdessä tekemisen riemua lasten kanssa. Oliko ennen käpylehmillä nimet? Miten niillä leikittiin ja näyttikö ne samoilta, kuin käpylehmät tämän päivän lasten käsissä? Haluan kirjata ylös pieniä tarinoita käpylehmiin ja luontoleikkeihin liittyen nyt ja silloin ennen. Kuvaan valmiit käpylehmät yhteistyössä tarjasirkiaphotographyn kanssa ja suunnittelen niistä mm. kankaan 100 Käpylehmää. Tämä kangas tulee olemaan mm. uudessa lapsille suunnatussa verhoilukangas mallistokansiossani marraskuussa. Kankaalla tulee olemaan tarina. Tavoitteenani olla mukana itse ainakin 2-4 tapahtumassa, jossa on mukana sekä vanhuksia, että lapsia askartelemassa. Lisäksi toivon, että projektini aktivoisi ihmisiä askartelemaan käpylehmiä ja leikkimään niillä ympäri Suomen ihan vain tekemisen, yhdessäolon ja leikin ilosta! Yhdessä tekeminen, perinneleikkien vaaliminen ja luonto ovat avainsanoja. Olen jo kontaktoinut alustavasti vanhuspalveluita Keravalla ja varhaiskasvatuksen väkeä sosiaalisessa mediassa. Olen julkaissut tapahtuman ensitiedot myös sosiaalisessa mediassa. Toivon myös saavani yhteisöjä innostumaan mm.käpylehmien askartelusta yhdessä. 

Toivoisin saavani ihmiset aktivoitua ja saavani kuvattavaksi käpylehmiä, joita ovat askarrelleet yhdessä vanhukset ja lapset. Hienoa olisi myös saada pieniä tarinan pätkiä leikkeihin liittyen heiltä, jotka olivat lapsia "ennen vanhaan". 

Näitä ensimmäisia käpylehmiä voi tuoda nyt kuvattavaksi Tuusulan Taiteiden Yössä 11.8. klo 17.30 alkaen Krapin Aitalle, osoitteeseen Rantatie 2, (Krapihovia vastapäätä). Ylös kirjattuja tarinanpätkiä "ennenvanhaan" leikkeihin liittyen voi myös jättää, tai lähettää minulle s.postiin. 

Syksyllä (marraskuussa) julkaisen mm. lapsia ajatellen suunnitellun kestävän ja pestävän verhoilukangasmalliston ja siihen tämän juhlavuoden kunniaksi suunnittelen kankaan "100 käpylehmää".

LISÄKSI!!!
Hakusessa myös "kuvaukselliset" isovanhemmat (ikä n.75+) lapsen lapsineen juhlakankaan promo kuvaa varten! Valko/harmaahapsiset, uurteiset kasvot ja työtä tehneet kädet...Olisiko teidän lähipiirissänne kenties kuvauksista innostuvat, kuvaukselliset isovanhemmat? Kuvaukset suoritetaan www.tarjasirkiaphotography.com toimesta hänen studiossaan. Kysy lisää, jos kiinnostuit! Valokuvaajan kanssa käymme ehdokkaat läpi ja otamme yhteyttä.

ps. Taiteiden yössä Aitalla myös Zirbaslife Design tuotteita myynnissä klo 17.30-n.01.00, Tervetuloa!