Teos esittely

17. elo, 2018

Peipposen iltalaulu, akryylimaalaus 100cm x 100cm x4cm on syntynyt toukokuussa 2018. Teos on myynnissä,
hintapyyntö 750,00€

Kesäiltana auringonsäteiden leikki
niittykukkien valloittamilla penkereillä.
Peipposen iltalaulun sävelet kirkkaina liverryksinä
ilmaan nousten,
kuin juhlaporeet kuohujuomassa.
Kevyt, iloinen ja kupliva!

2. touko, 2018

Tammikuussa 2018, vuoden pimeimpään aikaan tuntui tummat sävyt puhuttelevan. Pieni canvaspohja ja akryylimaalit. Ajatus tummasta tähtitaivaasta, hiljaisuudesta ja lämmöstä. Niitä ehkä kaipailin tuohon rospuuttokauteen. Aloitin työn hahmottelemalla vaalealla maalilla ohuella siveltimellä ihmisen hahmon. Levollinen asento, meditointia tai kenties vaikka rukous? Yhteys luontoon, sen tuoma valo ja rauha sisimpään. Kukoistava kasvillisuus ympärillä ja tumma, ääretön avaruus yllä. Mitään ei puutu, kaikki on tässä.

3. huhti, 2018

Akvarellimaalaus ”Ihmeen äärellä”. Teos syntyi 9.10.2016 syksyn tummentuneessa illassa. Välineinäni oli ihan perinteiset nappivesivärit ja laadukas paperi. Mielessä pyöri pakkasyöt, tähtitaivas ja aukea maisema. Sitä lähdin työstämään maalaamalla märälle paperille ensin pakkastaivaan liilat sävyt. Tunnelma, johon pääsin taustaa maalatessani, toi korviini jäätyneen maan ritinän kengän alla, kun kuljen pellon laitaa illan hämärässä. Rakastan katsella taivaanrannan sävyjä ja tähtitaivasta. Oli selvää, että tähän työhön keskeiseen osaan piti saada tähtitaivas. Halusin korostaa sen satumaisuutta jatkamalla pisteinä loistavia tähtiä ”valorimpsuiksi”. Siinä osassa työtä on käytetty myös akryylimaaleja, jotta sain valot tulemaan vähän kolmiuloitteisina ulos paperilta. Metsä, joka muodostui maalauksen alareunaan sai myös oksilleen tähtien tuiketta. Työ kaipasi jotain, jolla korostaisin sitä taivaan ihmeellistä kauneutta ja harmoniaa. Ensin tuli pieni valkea jänis ja heti perään pieni kettu. Siinä he istuivat, sulassa sovussa, tähtitaivaan kauneutta ihmettelemässä. Se on kaikille yhteinen...

9. maalis, 2018

Kurki suolla teos (akryylimaalit koko 50cm x 60cm) syntyi syyskuun lopulla 2017 eräänä iltana, kun tuntui, että mieli kaipasi suomaiseman hiljaisuutta. Aloitin työn etsimällä netistä kuvia kurjista. Lähdin liikkeelle harmailla sävyillä, ne tuntuivat hiljaisilta ja rauhallisilta. Hahmottelin kurjen mallia canvas pohjalle kapealla siveltimellä. Pyrstösulille annoin luvan olla kauniit, runsaat ja ylväät, vaikka ne luonnossa ehkä ovat vähän maltillisemmat. Suokukat saivat loistaa väreissä, ne on niin kauniita siellä suon kanervikossa! Teoksen valmistuttua siihen selkeästi liittyi myös runo, tai ajatelma:

"Harmaa aamu usvaisella suolla.
Haukotuttaa ja hampaat jäivät pesemättä.
Märkä sammal, saappaassa halkeama.
Kotona tiskipöytä täynnä likaisia astioita.
Kurkia kun näkisin, olisin onnellinen.
Jos en näe, olenko onneton?
Suljen silmäni ja hengitän.
Voin hyvin.
Maalaan kuvan kurjesta.
Arkipäivän onnea.
Sitä kurkikin juhlii!"

Sirpa Järvinen