21. syys, 2015

Siivouspäivä

Kahvitauon paikka...

Uusi viikko vierähti jälleen käyntiin. Päätin jo eilen, että vähän hunningolle jäänyt koti saa tänään osansa huomiostani. Siivouspäivä. Nyt iltapäivä kipittää jo pitkällä ja alkaa tuntua siltä, että kun monta paikkaa on tullut kuopsuteltua puhtaaksi, on vihdoin hyvä hetki istahtaa ja hengähtää. Kodinhoitohuoneessa puhisee kuivausrumpu ja pyykkikonekin vielä pyörittää lakanoita. Muuten on hiljaista. Lapset on vielä koulussa ja puoliso töissä. Silmä lepää tällä kertaa omassa kodissa. Ihanaa, kun saa tavaroita paikoilleen, pölyt pois lattioilta ja pinnoilta. Illalla saa jokainen pujahtaa puhtaisiin lakanoihin.

Ulkona on koko päivän tihuttanut vettä, silti mieli hinkuaa tuonne raikkaaseen ulkoilmaan. Taidan seuraavana puuhanani käydä Remun kanssa pienellä happihyppelyllä. Sitten jaksaa taas jatkaa tässä sisällä puuhailua.

Siivoushommat riittää tältä päivältä. Sen sijaan keittiön pöydällä odottaa pussi ruisjauhoja, puuroriisiä ja litra punaista maitoa. Tarkoitus olisi tehdä karjalanpiirakoita vielä tänään. Ihan perus reseptillä jauhopussin kyljestä. Se on semmoinen projekti, jota on tullut harrastettua aina vain joulun aikaan! Nyt, kun aikaa kerran on, teen niitä ihan vaan syyskuun kunniaksi!

Eilen illalla kävin vielä reippaana kuntosalilla. Tuo metsäpolkujen kulkeminen on hyvää liikuntaa ja mielen virkistystä, mutta lihaskunnostakin täytyy pitää huolta. Salilta palatessani koukkasin hetken päähän pistosta järven rantaan, Tuusulan kirkon luo. Ilta oli ollut niin kaunis, aurinkoinen ja tyyni, että halusin mennä katsomaan auringon laskun veden ääreen. Mukanani vain kännykän kamera. Mutta olen erittäin ilahtunut kuvista, jotka sain otettua! Veden pinta oli tyyni, vain muutama pilven hattara taivaalla. Vastarannan puiden taakse painunut aurinko sävytti taivasta oranssilla ja vaaleanpunaisella värillä. Olisin voinut jäädä siihen laiturille maisemaa ihailemaan pidemmäksikin aikaa, jos olisin ollut lämpimämmillä vaatteilla varustautunut. Olipa ihana päähän pisto! Hymyssä suin palasin autolle ja kotiin.  Laitoinkin galleriaan kuvan, ehkä lisään nyt pari uuttakin!

Hei, vielä tiedoksenne; olen lisännyt uuden ominaisuuden sivuilleni. Voit kommentoida sisältöä nyt helposti! Sekä galleriasta, blogista, että muistakin osioista löytyy "jätä kommentti" kohta.

Hyvää alkanutta viikkoa!