11. syys, 2015

Kuohuva koski, tyyni mieli

Ihanaa! Tänään osasin valita oikeat risteykset ja löysin perille Nurmijärven Myllykoskelle! Aamu oli kaunis, eikä lukkoon lyötyjä suunnitelmia, siispä kampsut kasaan ja fillaroimaan!

Matka taittui mukavasti, ei tuullut ja aurinko lämmitti oikein sopivasti viileän aamun pyöräilijän sormia. Kilometrejä en tiedä, mutta aikaa meni tunnin verran. Viimeiset käännökset alas koskelle oli tuttuakin tutumpia! Siellä olen käynyt monet kerrat, mutta aikaisemmin ei ole itse sinne tarvinnut reittiä osata, kun olen istunut valmiissa autokyydissä. Muistan jo lapsuudestani retkiä äidin ja isän kanssa Myllykoskelle.

Kosken pauhu kuului jo ylös mäen päälle vahvana. Ihana jännityksen tunne levisi jäseniini, kun ajelin jarrutellen jyrkkää alamäkeä. Näky oli yhtä vaikuttava, kuin aina ennenkin. Veden voiman voi kuulla ja nähdä!

Seisoin hyvän tovin alimmalla sillalla vain kuunnellen ja katsellen koskea.  Aurinko paistoi lämmittäen kasvojani. Muutama pilvi ilmaantunui taivaalle luoden ohkaisen harson auringon eteen ja sitten taas siirtyen sivuun. Lähdin kävelemään alajuoksulle päin. Siellä reitti katkeaa aika pian ja nokkoset rehottavat kapean ja liukkaan polun varrella. Käännyin siis yläjuoksulle päin. Siellä maisema on jylhempi. Kosken yli kulkee yhteensä kolme siltaa, joille voi mennä kosken kuohuja katsomaan. Ylimmällä sillalla oli kaksi ihmistä ilmeisesti maalaamassa kuvaa koskesta. Kunnioitettavaa! On vaikea saada koski kesytettyä valokuvaksi, saati jos pitäisi piirtää tai maalata tuo koko ajan muotoaan muuttava elementti! Otin paljon kuvia, erilaisilla säädöillä, laitoin galleriaan joitakin niistä nähtäväksenne. Kuvattuani koskea monelta eri suunnalta siirryin aurinkoiseen paikkaan sammaloituneen muurin päälle istumaan ja syömään eväitäni. Ihana raukeus jäsenissä ja mielessä! Kosken pauhu on huumaava ja veden hurjan vauhdikas eteenpäin syöksy lähes hypnotisoi katsojan. Annoin mielen levätä, tankatun energian herätellä lihaksia, kotiin päin on  pitkä matka edessä, muutama aika mehukas mäki noustavana...

Hyvin jaksoin ja olo oli loistava selatessani tässä koneella ottamiani valokuvia!